Verslag 40 jaar TV PIT Jubileum

Jubileumdag 9 september 2017

De 9e september begon meteorologisch gezien dramatisch. De regen kwam met bakken uit de hemel en de “regen-apps” waren ook twijfelachtig. Afijn zo rond 9.30 uur werd het minder en dus maar eens begonnen met het “sponsen” van de banen aangezien er rond de base-lijnen wel wat plassen stonden. Alsof er een “weerdeal” was gemaakt, was het tegen tienen ook echt droog en brak zelfs de zon door. Banen dus perfect bespeelbaar, met dank aan de heren van de terreincommissie want dat is toch hun kindje, en de jubileumdag kon echt beginnen. Inclusief jeugd hadden we ruim 60 deelnemers. Ook de oud-pitters Marian en Jos Lörx waren van de partij, iets minder snel dan vroeger maar nog steeds geslepen en Jos wat minder luidruchtig. De dag kabbelde gemoedelijk door, lekker tennissen..beetje keuvelen en koffie drinken met een jubileumgebakje. Kortom een toernooidag zoals het hoort. Na enen toch nog een plens regen. Het moment voor de jeugd om de oefenhoek bij nat weer uit te proberen maar ook een ideaal moment voor de rest om van een soepje te genieten. Twee tijden vielen uit maar rond kwart voor twee kwam de zon weer door. Om tien over twee ging iedereen er eens goed voor zitten want PIT’s oudste tenniscrack, Bernd Hubers 84 jaar, zou iedereen nog eens even voordoen hoe er getennist moet worden. ’s Ochtends blijkbaar lichte paniek in huize Hubers want Bernd z’n gehoorapparaat werkte niet….en hij moest ‘s middags nog tennissen!! Dan heb je toch een serieus probleem, afijn allemaal goed gekomen. Tegen 2 uur arriveerde Bernd in gezelschap van echtgenote, dochter en kleinzoon. Trees Gosen had de eer met Bernd te mogen spelen en Aafje Everts en Bertram Grintjes hadden de eer er tegenop te boksen. Van de snelheid moet Bernd het niet meer hebben maar met het tennis is niks mis. Van de afterparty bleek Bernd ook niet vies te zijn, hij deed nog net het licht niet uit. Hardstikke leuk dat je op die leeftijd nog actief betrokken kunt zijn bij de vereniging.

Na drieën kwam het ietwat officiële gedeelte. 3 jubilarissen waren er te huldigen t.w. Wim Rutten, Dick Vermeulen en Bram van der Hoeven. Helaas konden Wim en Dick niet aanwezig zijn, maar Bram gelukkig wel. Hilaire, momenteel in dubbelrol penningmeester/vice voorzitter, mocht hem in het zonnetje zetten en memoreerde nog maar eens dat je Bram niet altijd ziet maar wel “rookt”. ’t Is dat je binnen niet meer mag roken maar anders zou niemand hem kennen zonder sigaar. Bram is inmiddels met pensioen en da’s mooi voor PIT want hij is nu zeer waardevol voor de terreincommissie. Namens iedereen nog maar eens de felicitaties ook voor Wim en Dick.

Ook aanwezig waren enige grondleggers van PIT. Leo Mulders, Frans Neijenhof en Ans Heemrood wisten de weg naar PIT nog te vinden. Op de vraag van Hilaire of iemand nog wist wie de naam PIT had bedacht ontspon zich een hilarische woordenwisseling tussen Leo en Frans over de ware toedracht daarvan, totdat Leo besloot met “vertel jij het maar Frans”. Frans deed zijn verhaal met het uiteindelijke antwoord “Moniek Giebels” waarop Leo besloot met een droog “correct”.

Het volgende item was de prijsuitreiking van het toernooi. Dit keer geen moeilijk gedoe met games tellen maar gewoon de namen trekken en klaar. De trekking werd gedaan door Leo Mulders en Maria Neijenhuis-Spann, echtgenote van de inmiddels overleden Frans Neijenhuis die ook in de beginperiode van PIT zeer actief was en ook jarenlang voorzitter. De gelukkige winnaars werden Aafje Everts en Ger van den Berg. Hierna werden wij van de jubileumcommissie nog gecomplimenteerd voor onze inzet, waarvoor dank, en was er nog genoeg tijd voor de “na-evaluatie” voordat tussen 5 en 8 men kon genieten van de “snackprodukten” van het mobiele frietkot.

Inmiddels waren de jongens van “the Rivals” ook gearriveerd. Opbouwen en een uitgebreide soundcheck en bij enigen de angst van “hoe hard gaat dat worden”!!!! Nou gewoon hard dus, maar niet extreem en de jongens hadden een grote zak oordopjes meegenomen dus wat kan er dan nog misgaan!

Voordat zij begonnen nog de PIT-variant van “El Gordo” oftewel de trekking van de loterij. De loterij was een groot succes, alle loten verkocht en de verloting zelf een amusant geheel. Bij deze bedanken wij Binnenste Buiten, de Gelderse Poort en Marc Herckenrath voor het beschikbaar stellen van diverse prijzen. Paul Wingels heeft ook altijd wel “contacten” en kon zodoende ook nog wat leuke prijzen regelen, top.

“The Rivals” stonden inmiddels te popelen om te beginnen. Ze speelden 3 sets en net zoals bij tennis is het, in dit geval het publiek bedoeld, even de kat uit de boom kijken daarna de 2e set een beetje los en de 3e set het dak eraf. De “jongsenioren” genoten buiten in het knusse en verwarmde “lounchegedeelte” van de band die een zeer gevarieerd repertoire uit vele decennia enthousiast ten gehore bracht. Binnen was iedereen volop in de “dansmodus” en na nog 2 toegiften zat een lange superdag er bijna op. Na nog wat afzakkertjes en nababbels ging iedereen dik tevreden huiswaarts.

Wij als commissie hebben het allemaal met veel plezier gedaan en als wij zien dat iedereen ook volop heeft genoten, kunnen wij niet anders dan dik tevreden zijn.…en dat zijn we dus ook.

Verder ook een grote pluim voor de dames van de Activiteitencommissie, Annet, Marion en Petra voor alle hapjes die ze gemaakt hebben. Die pluim gaat ook naar Christie, Noëlla en Lou die ’s avonds het grootste gedeelte van de bardienst voor hun rekening namen.

Met toernooisponsoren zijn wij als club natuurlijk ook erg blij en voor hun bijdrage bedanken wij dan ook Vermeulen Vastgoed, Bongers Drankenhandel en Burgers Makelaardij.

Iedereen bedankt voor een superleuke dag want uiteindelijk wordt zoiets alleen een succes door allen die die dag aanwezig zijn……en dat is dus voor de volle 100% gelukt.

Graag tot een volgende keer.

Jubileumcommissie 40 jaar PIT

Brigitte, Hermien, Marijke, Paul, de 2 Peter’s, Adrie en Arie

Pin It on Pinterest

Share This