Vrijwilligersavond TV PIT

– Door uw verslaggever ter plaatse –

Uw verslaggever ter plaatse was, zoals altijd eigenlijk, weer eens te laat aanwezig bij een feestje. Zaterdag 20 januari om 20.00 uur begon de vrijwilligersavond met als thema `Winterse Watte(n)avond`.

Gelukkig was ik nog redelijk op tijd, want bij binnenkomst kreeg ik gelijk een welkomstcocktail in mijn handen gedrukt en werd ik welkom geheten. Tevens kreeg ik gelijk de vraag welke massage ik wilde. Welke alcohol er in de cocktail zat, was ik nog niet achter, maar de eerste alcohol was snel binnen. En bij de keuze tussen de voetmassage of de nekmassage koos ik, nadat ik er uiteindelijk achter was dat het een serieuze vraag was,  voor de nekmassage. Grappen als hopen op een “gelukkig einde” van de massage en dat bij de aankomende herendag ook een massage georganiseerd moet worden maar dan voor alle lichaamsdelen tussen de voeten en de nek, waren snel gemaakt.

Petra heette ons vervolgens welkom namens de organisatie, die verder bestond uit Marion en Annet. Helaas waren er van de ongeveer 50 uitgenodigde vrijwilligers slechts ongeveer 25 om te genieten van een volledig verzorgde en betaalde feestavond, maar ze waren ook weer blij met de 25 die er juist wel waren. Vervolgens kregen de bestuursleden (Hilaire, Gitte, Karin en Raymond) een leuke attentie van de organisatie voor het vormen van het bestuur het afgelopen jaar met slechts 4 personen. Hilaire bedankte namens het bestuur alle vrijwilligers voor het afgelopen jaar, want zonder vrijwilligers, geen PIT! En daarom hoopte hij ook dat komend jaar iedereen zich weer met net zo veel enthousiasme in zal zetten voor PIT.

Bij binnenkomst kreeg iedereen een sticker opgeplakt. De personen met dezelfde sticker moesten bij elkaar gaan zitten omdat het tijd was voor de tennisquiz. 15 vragen over tennis. Soms meerkeuzevragen en soms open vragen. Voor iedere goed beantwoordde vraag mocht een team een tennisbal uit een ton pakken. Het team dat aan het einde de meeste ballen had, was de winnaar. Na 2 vragen en 2 ballen gepakt te hebben, vond uw verslaggever ter plaatse dat de volgende vraag goed was voor 2 ballen. Aangezien niemand daar iets van zei, vonden de andere teams dit blijkbaar geen probleem. Nadat dit bij de volgende vraag weer geprobeerd werd, vonden sommigen dat dit toch niet mocht. Met name Sandra hield om de een andere reden uw verslaggever erg goed in de gaten. De volgende truc werd het met 2 spelers uit 1 team halen van ieder een bal. Ook dit werd opgemerkt. Met name Karin was deze keer degene die dit voorkwam. Robert kwam aan met het volgende goede idee. Achter de bar zouden toch nog wel ergens ballen liggen? Uw verslaggever bood daarom aan om wat drinken voor de groep te halen. Achter de bar lag niks, maar in de keuken lagen nog wat ballen. 1 in iedere zak, wat drankjes in de hand en weer terug naar onze tafel. 2 extra ballen bij onze stapel en we stonden er goed voor. Een rondje langs de andere teams leerde mij dat we 2e stonden. Met nog 3 vragen te gaan, kon dat wel eens goed komen. Ons team had alle resterende vragen goed, het team dat 1e stond maakte 2 fouten, dus wij hadden de overwinning binnen. De poedelprijs ging uiteindelijk naar het team dat achteraf gezien het meest eerlijk had gespeeld, dus dat was wel terecht. En de winnaar was………huh????? Niet wij????? Een team bleek het oneerlijk spelen toch nog beter te kunnen. Dat er in dat team dan ook nog 2 bestuursleden zaten…….

Vervolgens werd het tijd voor de massages. De eerste vrijwilligers werden geroepen om naar de massageruimte te gaan. Peter stond binnen no time met ontbloot bovenlichaam. Pfff daar moest ik toch even van bij komen. Snel een biertje bestellen. Ik hoopte dat de andere vrijwilligers niet allen massaal zijn voorbeeld zouden volgen. Dat bleek gelukkig mee te vallen. Om de 20 minuten werden 2 andere vrijwilligers opgehaald en kwamen er 2 zichtbaar voldaan uit de massageruimte. Dat ging zo nog een tijdje door, waardoor er door de andere vrijwilligers in de tussentijd rustig een drankje genomen kon worden en er de tijd was om gezellig bij te praten en het afgelopen tennisjaar eens rustig te bespreken en vooruit te kijken op het komende jaar.

Rond een uur of 12 werd mijn naam geroepen. Of ik er een probleem mee had dat mijn nekmassage een voetmassage zou worden. Geen probleem voor mij. Samen met Arie mocht ik de massageruimte in. De dameskleedkamer was voor de gelegenheid door de organisatie omgebouwd tot een heel mooi ingerichte massageruimte. Ik mocht op de stoel plaats nemen en Arie ging met ontbloot bovenlichaam op de massagetafel liggen. Al snel werd Arie’s bovenlichaam voor het grootste gedeelte bedekt met een handdoek. Voor iedereen beter. Annet liet mij eerst plaats nemen in een vibrerend voetenbad. Daarna verzorgde ze mijn voeten met een heerlijke massage. Arie genoot volgens mij ook zeer van zijn nekmassage. We werden heerlijk in de watten gelegd en het thema was ook gelijk verklaard. Annet, hartelijk bedankt voor de heerlijke voetmassage! Voor de mensen die nogmaals willen genieten van een heerlijke massage, neem daarvoor dan contact op met Jeanette Megens (06-39020083).

Na de massage viel het me op dat steeds meer vrijwilligers op de dansvloer stonden. De voetmassage had dus zeker zijn uitwerking gehad. Onze Duitse DJ Andrea ging zich ook maar eens met de muziek bemoeien. Waarschijnlijk moest er een lekkere schlager aangezet worden, maar in plaats daarvan werd het opeens stil. De muziekinstallatie kon de schlagers waarschijnlijk niet aan en was volgens mij opgeblazen of iets dergelijks. Gelukkig was onze technicus Mark ook weer snel ter plekke, want binnen mum van tijd stond hij met een draagbare geluidsbox en zijn mobiel alweer liedjes te draaien. Het werd een soort van karaoke en ook uw verslaggever ter plaatse deed een goede poging om een nummertje mee te zingen. Althans, hij vond het zelf een goede poging. De meningen daarover leken toch erg verdeeld……..

Uiteindelijk werd toch maar besloten dat het feest een keer afgelopen moest zijn. Hoe laat dat was, kan uw verslaggever zich niet meer zo goed herinneren. Wat hij zich wel goed kon herinneren, was dat hij zondag een erg zware dag had en niet zo heel actief was.

Gelukkig zijn er dan altijd nog de foto’s…….die vind je hier (ze zijn niet allemaal even scherp maar dat had veel te maken met de scherpte van uw verslaggever).

Petra, Marion en Annet, hartelijk bedankt voor het organiseren van dit zeer geslaagde en erg gezellige feest!

 

Pin It on Pinterest

Share This